Вхід
Зараз закритоГрафік роботи
Пн-Пт: 08:00-17:00
Сб-Нд: вихідний
Калькулятор

Створення фотокниги в 5 кроків


Немає нічого простішого ніж створити свою фотокнигу. Для цього потрібно лише встановити програму Adobe Photoshop і, в принципі, все. Якщо Ви переживаєте з приводу відомої програми Adobe Photoshop, то марно. Ця стаття допоможе Вам легко і швидко змакетувати майбутній альбом.

Отже, перш за все, нам потрібно завантажити і встановити програму Adobe Photoshop. Після того, як скачали і встановили, можна приступати до створення фотокниги.

Думаю, Ви вже визначилися з форматом майбутньої фотокниги. На сторінках сайту потрібно завантажити шаблони (наприклад, на сторінці технічні шаблони внизу надані всі технічні вимоги).

Крок 1

Відкриваємо шаблон розвороту в Photoshop

Створення фотокниги в 5 кроків — 1

Створення фотокниги в 5 кроків — 2

Крок 2

Після відкриття ознайомимося з шаблоном. Знаходимо на правій панелі кнопку «Шари». Створюємо новий шар та відключаємо Фон.

Створення фотокниги в 5 кроків — 3

Чудово! Тепер у нас є полотно, на якому ми будемо творити.

Зараз ми будемо робити сторінки книги. Для цього з усіх фотографій вибираємо тільки ті, які Ви хочете бачити на першому розвороті. Найкраще ці фотографії відразу ж скопіювати в папку «Розворот 1». А фотографії, які буде видно після перегортання сторінки, помістити в папку «Розворот 2» і т.д. В одній папці може бути стільки файлів з фотографіями, скільки розворотів має ваша фотокнига.

Крок 3

Приступаємо до створення першого развороту. Заходимо в меню «Файл» → «Помістити» та обираємо потрібну нам фотографію.

Створення фотокниги в 5 кроків — 4

Створення фотокниги в 5 кроків — 5

Крок 4

Тепер творимо. Фотографія відкривається одразу ж в редакторі, який дозволяє змінювати її розміри. Як ми хочемо бачити цю фотографію: одну фотографію на дві сторінки (ліва і права сторона шаблону) або ж ні? Давайте зробимо одну на весь розворот фотокниги.

Тоді нам потрібно трохи її збільшити, щоб вона заповнювала все поле шаблону. Щоб зберегти пропорції фото або затискаємо кнопку Shift і тягнемо за куточки фото, або натискаємо на іконку ланцюжка, як показано на малюнку вище. Якщо згодні, натискаємо галочку або натискаємо кнопку Enter. У мене вийшло так:

Створення фотокниги в 5 кроків — 6

Крок 5

Отже, перший розворот у нас вже готовий. Його потрібно зберегти. Йдемо в меню «Файл» → «Зберегти як». Називаємо файл «01», що означає перший розворот.

На малюнку нижче показані параметри, які повинні бути виставлені: тип файлу – jpeg, напроти колірного профілю встановлена галочка.

Створення фотокниги в 5 кроків — 7

А тепер розмістимо декілька фотографій на одному розвороті.

Повторюємо кроки 1-4, описані вище, але для декількох фото. Зверніть увагу, що блакитна лінія в шаблоні означає місце згину розвороту, в цьому місці книга буде складена навпіл. Таким чином нам легко визначити, що розмістити з правої сторони, а що – з лівої.

На другому розвороті я розміщу 2 фотографії. Але вони будуть займати не весь простір шаблону, тому потрібно зробити заливку. Для цього створюємо новий шар (зверніть увагу, що шар повинен знаходиться під фотографіями – його можна перетягнути мишкою вниз під інші шари) і заливаємо потрібним кольором.

Створення фотокниги в 5 кроків — 8

Якщо нас все влаштовує – зберігаємо розворот (Крок 5).

А тепер попрацюємо безпосередньо з фотографією.

Буває таке, що хочеться фотографію трохи змінити. Наприклад, змінити яскравість/контраст . В цьому випадку в панелі «Шари» клікаємо по іконці «Створити новий шар заливки або корегувальний шар»:

Створення фотокниги в 5 кроків — 9

Обираємо будь-який варіант корегування фото (наприклад, «Яскравість/контраст»):

Створення фотокниги в 5 кроків — 10

Застосуємо обраний тип корегування для конкретної фотографії. Для цього затискаємо кнопку «Alt» та натискаємо на шар корегування (в нашому прикладі це шар «Яскравість/контраст»). Тепер зміни будуть застосовані лише для фотографії, що нижче:

Створення фотокниги в 5 кроків — 11

Для того, щоб тепер змінити яскравість, варто клікнути двічі на мініатюру шару:

Створення фотокниги в 5 кроків — 12

Міняємо положення ползунків та підбираємо відображення зображення:

Створення фотокниги в 5 кроків — 13

Що можна ще зробити з зображенням – це висвітлити його. Для цього в панелі «Шари» клікніть по іконці «Створити новий шар заливки або корегувальний шар» та оберіть «Рівні»:

Створення фотокниги в 5 кроків — 14

Всі наступні дії по висвітленню фото – такі самі, як і для зміни яскравості/контрасності.

Також ви можете оформити зображення (в рамку або додати тіні чи інше), клікнувши правою кнопкою миші по необхідному фото та обравши «Параметри накладання»:

Створення фотокниги в 5 кроків — 15

Створення фотокниги в 5 кроків — 16

Ось так власними руками можна створити такий шедевр, як фотокнига.

Головне – не бійтеся! У вас все вийде.

Новини

Готуємось до нового року! Графік роботи, останні замовлення 2023 року.
Докладніше

13.12.2023

Чорна П'ятниця 2023
Докладніше

24.11.2023

Підвищення цін на продукцію з 15.09.2023
Докладніше

31.08.2023